«

orbiter

Orbiter 2010

Simulatorer

2011


Orbiter 2010

Orbiter 2010

Orbiter 2010

Orbiter 2010 är en gratis rymdsimulator som låter dig utforska solsystemet med ett antal rymdskepp hämtade från verkligheten, exempelvis rymdfärjan Antlantis, men även fiktiva som lagts till för att förenkla spelet för mindre erfarna användare. Orbiter 2010 är realistisk nog för att kunna återskapa historiska rymdfärder men gör det dessutom möjligt att färdas till platser i solsystemet som inte kan nås med bemannade rymdfarkoster i dagsläget. Förutom att utforska rymden består andra delmoment i spelet av dockning mellan farkoster samt upprättande av rymdstationer.

Solsystemet i Orbiter 2010 består av solen, de åtta planeterna och deras största månar. Dvärgplaneter, asteroider och kometer ingår inte i grundinstallationen, men finns som tillägg. Simulatorn innehåller också ett planetarium där bl a stjärnbilderna är inlagda. Orbiter 2010 är utvecklad för att vara en så realistisk simulator som möjligt med verkliga planetrörelser och samt naturtrogen simulering av gravitationens effekter. Open-source.

Om inte grundinstallationen är nog för dig hittar du flera länkar till en rad intressanta sidor med mods, tutorials, addons, kartor till spelet och mycket mer här.

Windows XP/Vista/7
ca 130 MB

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (8 röster, medel: 4,13 av 5)

Ladda ner Orbiter 2010 gratis här

«